Hoe vertel ik een goede mop
Gyan

Gyan

Max 3 min read

August 29, 2022

Moppen Tappen: Waarom kan iemand beter een mop vertellen dan ik?

Moppen Tappen: Waarom kan iemand beter een mop vertellen dan ik?

Schaterlachen is gezond. want, Door 15 minuten te lachen, kun je maar liefst 50 kilocalorieën verbranden. Dat is best veel voor een kwartiertje lol hebben. Maar om iemand te laten lachen, moet je goede moppen tappen. Toch lukt dat niet bij iedereen helemaal. Vandaar dat we het vandaag hebben over hoe je goed een mop kan vertellen. Dat doe je door verschillende punten mee te nemen in je mop van de dag. Wanneer je onze punten meeneemt in je meest flauwe moppen. Dan worden zelfs die grappig.

Enthousiasme en moppen tappen

Vaak schieten mensen in hun enthousiasme. En dat is goed! Althans voor sommigen moppen. Geen mop is namelijk hetzelfde. Onze eerste tip van vandaag is bedenk hoe je de mop moet vertellen. Sommigen moppen vragen om een rustige uitleg, zoals met een woordgrap, terwijl andere moppen vragen om een serieuze blik. Met moppen tappen is het dus belangrijk om je mop te kennen. Voer deze tip goed uit en je hebt al een iemand aan het lachen. 

Praat met emotie in moppen

Het is belangrijk dat jij als moppentapper praat met emotie. Leidt de mensen af met je handen. Acteer mee met de grap. Is het warm? Doe een handje boven je hoofd. Zo voorkom je starende blikken. En wanneer mensen gaan staren ga je stotteren. Gebruik daarom emotie om ze te overtuigen in je mop. Zie de mop voor je. Probeer het maar uit. Deze tip gaat je in ieder geval een handje helpen. 

Zoek de grens op

Wij mensen houden van een grapje. Vooral als een grapje tegen de grens aan ligt van een bepaald onderwerp. Controversiële grappen worden vaak gemaakt. Voor bij jong volwassen worden burte, foute moppen gemaakt. Deze groep is ook het meest creatief met dit thema van moppen. Denk echter goed na waar de grens ligt voor een goede mop. Wanneer iemand wordt gekwetst is het geen grap meer. Dan wordt het treitergedrag. Maar je kan altijd wel op een leuke manier naar de grens toewerken met moppen.

De beste moppen voor moppen tappen

  • WIE IS DOM

Jantje zit op school. Zegt de juf: “Wie zichzelf dom vindt, mag gaan staan”. Iedereen blijft zitten. Opeens gaat Jantje staan. Juf: “Dus jij vindt jezelf dom, Jantje”. “Nee juf”, zegt Jantje, “maar ik vind het zo zielig dat u de enige bent die staat”.

  • 3 FRUITNAMEN

Als de school uit is, houdt meester Jantje aan. Zegt meester, Jantje morgen wil ik drie fruitnamen van je weten. Oké, antwoord jantje. Als hij thuis komt vraagt hij drie fruitnamen aan zijn moeder, waarop moeder zegt, nee, nu even niet, ga maar lekker buitenspelen, na een uurtje roep ik je naar binnen. Oké, antwoord Jantje. Na een anderhalf uur is hij verbaasd dat zijn moeder hem niet naar binnen roept. Hij gluurt door het raampje van zijn moeders slaapkamer en ziet meester en moeder in bed liggen… Volgende dag op school, Zegt meester, én Jantje, noem eens op. Zegt Jantje, ALS JE NOG ÉÉN KEER MET JE BANAAN IN MIJN MOEDERS PRUIM KOMT GA IK EEN APPELTJE MET JE SCHILLEN !

  •  REKENEN OP SCHOOL

Jantje moet op school rekenen. De meester zegt: “Jantje als ik vier eieren leg en jij legt er drie eieren bij, hoeveel liggen er dan?” Jantje: “Nog steeds vier, want ik kan geen eieren leggen.”

  • SPUGEN

Jantje loopt langs het huis van de burgemeester en spuugt tegen het raam. De burgemeester komt boos naar buiten en vraagt: “Wat zou jou moeder ervan vinden als ik bij jullie tegen het raam spuug?” Jantje: “Dat zou ze heel knap vinden, wij wonen op de tiende verdieping!”

  • JANTJE MOET FLUITEN

Jantje gaat bij oma en opa logeren in de vakantie. Als hij moet plassen roept hij oma en zegt;” Ik moet piesen oma” . “Maar Jantje”, zegt oma, “dat is niet zo netjes zoals jij dat zegt.” “Ja, maar ik moet zo nodig piesen oma” “Laten we afspreken dat je vanaf nu fluiten zegt in plaats van piesen.” Als Jantje ‘s nachts wakker wordt door een nare droom mag hij van opa in het bed van opa en oma komen liggen. Na een tijdje stoot hij opa aan en zegt hij dat hij nodig moet fluiten. “Maar Jantje”, zegt opa, “dat kan toch niet midden in de nacht, zo wordt oma nog wakker!” “Maar opa, ik moet echt heel nodig fluiten!” “Nou vooruit dan maar”, zegt opa. “Doe het dan maar even heel zachtjes in mijn oor.”

  • OP HET STRAND

Papa en Jantje zitten op het strand. Jantje zegt: “Lekker windje he?” Zegt papa: “Ja, he” Zegt Jantje: “Zal ik er nog eentje laten?”

  • LATER WIL IK RIJK WORDEN

Jantje komt thuis en zegt tegen vader: “pap, later wil ik rijk worden. Dan wil ik een groot huis zonder badkamer en elf bedienden en veel eten natuurlijk.” “Geen badkamer?” vraagt vader. Jantje: “nee, want ik wil stinkend rijk worden.”

Related Article